6

kisaH kaMi keNa kejar aNjinG...!

Posted by mieZa taiB on Wednesday, March 31, 2010














(gambar sbg bukti prima facie)

lokasi; kawasan perumahan sebelah PMC (pasar mlm changlun)

jam; sekitar kul5 (pas klas land)

mangsa; cik faridza, zahidah , atiah n aQ (xlupa jg keta saga silver)

pemangsa; binatang buas a.k.a anjinG liar...

fakta kejadian;

setelah habis klas land hari ini, maka kami ber-4 pergilah secara aman ke PMC..tambahan pula, cik farid dah jnji maw spen (belanja) ice blended..he3..alhmdlh murah rezki

kemudian, kami pun sampai n terus parking keta (y turut jd mgsa kejadian) ditempat besa iaitu berdekatan kwsn perumahan bersebelahan @ lbh tepat lg, blakang PMC..

pas parking sgala, kami kluar dengan niat baik dan jarak kami dgn kereta pd masa itu kira2 500m sahaja..

suddenly, datang la pemangsa y tiba2 berlari2 anak ke arah kami, kami y panik apa lagi memasang kaki seribu (eh mcm nda betul ja ne owhh abaikan ja la) berlari balik ke kereta..

time tu jg la kunci keta cik farid tersangkut lam beg, manakala si pemangsa pula hanya beberapa meter shj jaraknya dgn kami ber-4..

dengan kuasa Tuhan, akhirnya cik farid berjaya mencari kunci tersebut n masuklah kami ke dlm kreta scra tergesa2..ati berdegup kuat thap dewa owwh..muka pucat gilak..

pemangsa pula hanya menunggu di luar kereta selepas misinya mahu mgejar x berjaya. smbil2 flirt dgn anjing2 rumah berdekatan..(siap kencing lg kt pasu bunga okeyyy..wtf..huhuhu)

pastu, bole pla dia tunggu kami kat luar keta smbil2 pasg niat mw mgencingkn keta farid..(tp dia xbrani cz kami da idupkn enjin n mula bgerak ke tempat len..hua3..)

alhamdulillah, kami ber-4 sempat masuk ke kereta sblm si pemangsa boleh mengapa2kan kami..

p/s; sblm ke PMC tu, sila2lah beware dgn si pemangsa..pic da upload tuk pengecaman scr lanjut..

pengalamn xdpat lupa tuk sem ne..lama dah aQ nda d kejar anjing..dulu2 tyme skola rendah pas mengaji selalu kena kejar..lari sambil pegang al-Quran n baca surah al-fatihah secara lantang..(haha..nostalgia btul)

owh ya aQ x bersendirian kala itu..cz semua adik-beradik lelaki aQ ada (konvoi beramai2 p mengaji d rumah ustaz majid, taman ria 3)..tp hampeh jg la kerna dorg lari laju tingal aQ sorg kat blakang..padahal dorg sepatutnya protect aQ..cian, nseb la aQ lasak..cehhhs overr..emm sekali lagi aQ bg ingatan sila abaikan statement last..hehe





6 Comments


hensem gak anjing tu


jeliknya anjing...kalau siberian husky aku bangga jugak kot kena kejar..hehe


kakak pertama pun pernah duduk uum n pernah dikejar anjing..seram..


fndrocka; xhensem la..ada kurap..hu3

dell; haha..ne baka tempatan ya..baka husky tu sila cri pasal dgnnya d london..

lia; seram kn..dup dap dup dap..awas dgn anjg liar ne..


sia pun takooot hanjing gaks >.<


toh; samala kita ba..he3

Copyright © 2009 tHe sLeepY daMseL All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.