5

aQ n ceriTa konVo..

Posted by mieZa taiB on Saturday, March 27, 2010


petang tadi aQ n cik feni pegilah memeriahkan majlis konvo bersama2 abe sayang cik feni iaitu encik Lan..

best jg tengok konvo ne walaupun anda akan berasa sedikit boring (terutama dgn ucapan2), sedikit mengantuk (dgn lagu2 gamelan y mendayu2), sedikit annoying (pabila pihak p'gurusan y prestasinya sgt x memuaskn) dan perasaan2 len y bercampur-aduk..

kami bertolak pada jam1++ dengan keta kancil (yup..keta sewa..timing keta rndah gilak..aishh, balik2 mati xtentu masa)

majlis seperti y tercatit lam buku akan mula kul 2,

then, pas parking sgala..n cari bunga (sah2 la kan)..mnunggu la kami d dpan pintu dewan mas dengan hati y sabar cz spt besa pihak pgurusan wat hal..bla..bla..bla..

kami dpt jg masuk dewan walaupn tpaksa bersesak2 n duduk dekat dengan pintu masuk utama dewan..n ada sorg VIP y tsesat masuk turut bersesak2 dgn ktaorg..cian dia..ntah datuk mana ntah..dia salah masuk pintu dewan daa..

opps..ok2, ktaorg pun terus duduk n fokus kepada keadaan semasa..

owh ya..standard la kan majlis mula tepat jam3 (pdhal lam buku cakap majlis mula jm2..xsrupa bikin)..ndapa aq masi bole bsabar..tetap rilek2 n fokus tengok dpan..

then, ktaorg smpat wat request lagu dgn member y duk men cak lempong (shafiq azman a.k.a iskandar) lagu nobody..n yang bgusnya tyme encik Lan ambil skrol..lagu ini dimainkan..wah2 timing bagus ne..maka berbunga2 la perasaan cik feni ketika itu..hehe...

walaupun begitu, tyme konvo berlangsung..ada jg babak2 sedey n pilu taw..ingat lagi ka dgn kejadian eksiden bas 2 tingkat ari tu..ada sorg penuntut uum passed away n tadi bliaw nya (bapa) datg ambil ijazah tuk mendiang...

moment y sedey n tharu pabila smua org bg tepukan gemuruh kat bliaw mendiang tu..(aQ pun trut terharu ne..)..smoga roh mendiang dicucuri rhmat..(err..betul ka ne..)

dipendekkan cerita, aQ n cik feni pun mula la bergosip hangat (gurau ja..) n hilang fokus seketika dengan bercerita2 n berimaginasi bgaimanala suasana konvo kitaorg tahun depan (insyAllah)..

y pasti, kalu pjg umur n mura rezki..dapatlah keluarga tersayang datang n memeriahkan majlis itu hendaknya..amin ya rabbal al-amin..



p/s; banyak pic ambil tapi semua ada lam kamera encik LAn..

-owhh, aQ d sangka akak ipar cik feNi..huahuah..ktawa sakan aQ dibuatnya..

-jgn pakai heel tinggi tyme konvo..percayala cakap saya..(pkai wedges..okeyy)

-nak beli kamera berkuasa tinggi jg..huhu..pic sgt jelas n xperlu edit2..he3

-kpd pihak pgurusan, sila bg kerjasama tyme majlis konvo kitaorg okey..! jgn smpai insiden tolak2 td ptg berulang..(cian kat pacik n macik tue..isshh dorg ne tada hati perut ka nk tolak2 org..)

-tyme konvo t..sila belikan sy bunga n bear ya..sekian tQvm..

5 Comments


ala...kalau tahu, boleh g sekali:(


fari; sowi..aq tataw ko pn pg sma..hu3


This comment has been removed by the author.

UUM..
teringat time konvo 2006


wah..bobiedanbad..mrupakn sorg alumni uum..nice...

Copyright © 2009 tHe sLeepY daMseL All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.