6

kisaH kaMi keNa kejar aNjinG...!

Posted by mieZa taiB on Wednesday, March 31, 2010














(gambar sbg bukti prima facie)

lokasi; kawasan perumahan sebelah PMC (pasar mlm changlun)

jam; sekitar kul5 (pas klas land)

mangsa; cik faridza, zahidah , atiah n aQ (xlupa jg keta saga silver)

pemangsa; binatang buas a.k.a anjinG liar...

fakta kejadian;

setelah habis klas land hari ini, maka kami ber-4 pergilah secara aman ke PMC..tambahan pula, cik farid dah jnji maw spen (belanja) ice blended..he3..alhmdlh murah rezki

kemudian, kami pun sampai n terus parking keta (y turut jd mgsa kejadian) ditempat besa iaitu berdekatan kwsn perumahan bersebelahan @ lbh tepat lg, blakang PMC..

pas parking sgala, kami kluar dengan niat baik dan jarak kami dgn kereta pd masa itu kira2 500m sahaja..

suddenly, datang la pemangsa y tiba2 berlari2 anak ke arah kami, kami y panik apa lagi memasang kaki seribu (eh mcm nda betul ja ne owhh abaikan ja la) berlari balik ke kereta..

time tu jg la kunci keta cik farid tersangkut lam beg, manakala si pemangsa pula hanya beberapa meter shj jaraknya dgn kami ber-4..

dengan kuasa Tuhan, akhirnya cik farid berjaya mencari kunci tersebut n masuklah kami ke dlm kreta scra tergesa2..ati berdegup kuat thap dewa owwh..muka pucat gilak..

pemangsa pula hanya menunggu di luar kereta selepas misinya mahu mgejar x berjaya. smbil2 flirt dgn anjing2 rumah berdekatan..(siap kencing lg kt pasu bunga okeyyy..wtf..huhuhu)

pastu, bole pla dia tunggu kami kat luar keta smbil2 pasg niat mw mgencingkn keta farid..(tp dia xbrani cz kami da idupkn enjin n mula bgerak ke tempat len..hua3..)

alhamdulillah, kami ber-4 sempat masuk ke kereta sblm si pemangsa boleh mengapa2kan kami..

p/s; sblm ke PMC tu, sila2lah beware dgn si pemangsa..pic da upload tuk pengecaman scr lanjut..

pengalamn xdpat lupa tuk sem ne..lama dah aQ nda d kejar anjing..dulu2 tyme skola rendah pas mengaji selalu kena kejar..lari sambil pegang al-Quran n baca surah al-fatihah secara lantang..(haha..nostalgia btul)

owh ya aQ x bersendirian kala itu..cz semua adik-beradik lelaki aQ ada (konvoi beramai2 p mengaji d rumah ustaz majid, taman ria 3)..tp hampeh jg la kerna dorg lari laju tingal aQ sorg kat blakang..padahal dorg sepatutnya protect aQ..cian, nseb la aQ lasak..cehhhs overr..emm sekali lagi aQ bg ingatan sila abaikan statement last..hehe





2
Posted by mieZa taiB on Monday, March 29, 2010

mode : busy tahap dewa..



2

aQ n kasih saYanG

Posted by mieZa taiB on Sunday, March 28, 2010

aQ masi teringat lagi dengan kisah cinta tergendala aQ..ha3..kasian tp apa bole wat..aQ n dia tada jodo..

skrg sini sana org bercintan-cintun..tp ntah np aq rs xjeles sgt..cehhhs..

tapi jeles tgk org y dah kawen ne..bebas ja mrk nak ekspresi kan rs cinta tanpa segan-silu

yala kalu tgh kapel..mna boleh peluk sna sni karg len pla jadinya..

bukan aq takmaw kapel2..tp bla tgk n fkir bek2..kalu kapel y ada kesudahan baek..alhmdlh..tp kalu jd sebaliknya pla..kan sush..

so, tak pyh maw kasi pusing2 kapla..bla da jmpa y bkenan d ati tu..cpt2 la khwin ya..hehe

p/s; sy tngu ayah sy crikn tuk sy..amcm sgt tradisi kan..hahaha...tradisi pala hotak ko...kui3

5

aQ n ceriTa konVo..

Posted by mieZa taiB on Saturday, March 27, 2010


petang tadi aQ n cik feni pegilah memeriahkan majlis konvo bersama2 abe sayang cik feni iaitu encik Lan..

best jg tengok konvo ne walaupun anda akan berasa sedikit boring (terutama dgn ucapan2), sedikit mengantuk (dgn lagu2 gamelan y mendayu2), sedikit annoying (pabila pihak p'gurusan y prestasinya sgt x memuaskn) dan perasaan2 len y bercampur-aduk..

kami bertolak pada jam1++ dengan keta kancil (yup..keta sewa..timing keta rndah gilak..aishh, balik2 mati xtentu masa)

majlis seperti y tercatit lam buku akan mula kul 2,

then, pas parking sgala..n cari bunga (sah2 la kan)..mnunggu la kami d dpan pintu dewan mas dengan hati y sabar cz spt besa pihak pgurusan wat hal..bla..bla..bla..

kami dpt jg masuk dewan walaupn tpaksa bersesak2 n duduk dekat dengan pintu masuk utama dewan..n ada sorg VIP y tsesat masuk turut bersesak2 dgn ktaorg..cian dia..ntah datuk mana ntah..dia salah masuk pintu dewan daa..

opps..ok2, ktaorg pun terus duduk n fokus kepada keadaan semasa..

owh ya..standard la kan majlis mula tepat jam3 (pdhal lam buku cakap majlis mula jm2..xsrupa bikin)..ndapa aq masi bole bsabar..tetap rilek2 n fokus tengok dpan..

then, ktaorg smpat wat request lagu dgn member y duk men cak lempong (shafiq azman a.k.a iskandar) lagu nobody..n yang bgusnya tyme encik Lan ambil skrol..lagu ini dimainkan..wah2 timing bagus ne..maka berbunga2 la perasaan cik feni ketika itu..hehe...

walaupun begitu, tyme konvo berlangsung..ada jg babak2 sedey n pilu taw..ingat lagi ka dgn kejadian eksiden bas 2 tingkat ari tu..ada sorg penuntut uum passed away n tadi bliaw nya (bapa) datg ambil ijazah tuk mendiang...

moment y sedey n tharu pabila smua org bg tepukan gemuruh kat bliaw mendiang tu..(aQ pun trut terharu ne..)..smoga roh mendiang dicucuri rhmat..(err..betul ka ne..)

dipendekkan cerita, aQ n cik feni pun mula la bergosip hangat (gurau ja..) n hilang fokus seketika dengan bercerita2 n berimaginasi bgaimanala suasana konvo kitaorg tahun depan (insyAllah)..

y pasti, kalu pjg umur n mura rezki..dapatlah keluarga tersayang datang n memeriahkan majlis itu hendaknya..amin ya rabbal al-amin..



p/s; banyak pic ambil tapi semua ada lam kamera encik LAn..

-owhh, aQ d sangka akak ipar cik feNi..huahuah..ktawa sakan aQ dibuatnya..

-jgn pakai heel tinggi tyme konvo..percayala cakap saya..(pkai wedges..okeyy)

-nak beli kamera berkuasa tinggi jg..huhu..pic sgt jelas n xperlu edit2..he3

-kpd pihak pgurusan, sila bg kerjasama tyme majlis konvo kitaorg okey..! jgn smpai insiden tolak2 td ptg berulang..(cian kat pacik n macik tue..isshh dorg ne tada hati perut ka nk tolak2 org..)

-tyme konvo t..sila belikan sy bunga n bear ya..sekian tQvm..

2

ya Allah..ampunilah aQ..

Posted by mieZa taiB on Saturday, March 27, 2010
sejak kebelakangan ini mulut aq dengan selamba badak ayaQ mgeluarkan kutukan yang huruf permulaannya F*** *p...

aduhh, siyes..kadang2 kluar tnpa disedari..

dulu pktaan s**L..huhuhu..

napa la aQ jd camni...pengaruh apakah ini..???

*Ya Allah, ampunilah dosa2 hamba-Mu ini, berikanlah aQ hidayah dan petunjuk ke jalan yang benar, semoga akidah Q tidak terpesong dan semoga aQ, keluarga Q, sahabat2, guru2 Q sentiasa di bawah lembayung kasih dan rahmat-Mu...amin ya rabbal al-amin..*

4

thiS is mE....

Posted by mieZa taiB on Saturday, March 27, 2010
lega sudah pas tukar layout..

tQ cik faridZa..jasa mu dikenang k..

alhamdulillah..

farewell honeybee..

p/s; i-phone tue nmpak lazat ja kn..aihhh..taboleh2..

4

aQ n sMiling honeyBee...

Posted by mieZa taiB on Thursday, March 25, 2010

bila aq tengok layout blog aq ne, mcm susah nk pcaya tp xpala..sekali-sekala menjadi cumel pun ok jg kn, tp still terpendam perasaan xpuas hati so t aq da boring tgk layout ne aq tukarla ya..

tp kan bila aq tgk smiling honeyBee tu membuatkan aq akan bpikir 1000x tuk post entry y emo, ada unsur2 sedey, marah n so on..

sebab--> senyuman honeyBee tu cumel sgt.. macam x sesuaila kn kalu tiba2 ada entry emo xtentu hala lam blog ne..hehe..



4

this iS noT me...

Posted by mieZa taiB on Thursday, March 25, 2010
owhhh..penat dah aq duk edit2 blog ne taw,

tapi ne lah jadinya..

konklusinya..blog ne x cerminkan diri gue y sbnarY..

owhh nga mungkin..

hal ini disokong secara tegap olh cik dylla,

oleh itu, plz bare wit diz changes k..

t aq duk edit lg..

huhuhuhu..

p/s: comey dah honey bee ne..tpi its too cute 4 me 8(

2
Posted by mieZa taiB on Thursday, March 25, 2010
baru tukar sikit layout ne..tapi entahlah..korang semua tlg bg komen..

plzzzz...

tQvm

5

aQ n layout tuk bloG

Posted by mieZa taiB on Wednesday, March 24, 2010
akhirnya..aku merasakan bahawa,

aku juga perlu tukar layout,

ishhh3..mengapa baru ku sedar...

jadi, sapa2 y terer tu silalah bantu saya,

p/s: dila..ko pena janji kan..he3

0

aQ n merepeK...

Posted by mieZa taiB on Monday, March 22, 2010
suddenly (tiber..!), aQ minat la pulak dengan benda2 alah mahal nda ingat dunia..haisssh..

no..no..no..

saving money la sumandak..

mesti berjimat, dmi ms dpn cmrlang, gemilg n terbilang..(lm nya nda dgr menatang ne..hi3)

p/s: peringatan ini solely hanya untukku..nda perlu org len terikut2 emo..hehehe..citt..mcm la ada org nk emo dgn entry sebegini..lalalala...

3

aQ n tido

Posted by mieZa taiB on Friday, March 19, 2010









sambungan kepada tajuk atas ialah..:

nda dapat dipisahkan..

sekian..,tQ


p/s; amacam..kool kan..ngeh3

3
Posted by mieZa taiB on Thursday, March 18, 2010
i'm not happy with myself..
i feel sumthing wrong but i can't detect what is it..
or it just a presumption
or any bad sign
or anythg that i do wit wrong decision..

owhhh plz..get rid from me..

i want live happily...

go away...!

0

a taG froM ciK adeL

Posted by mieZa taiB on Friday, March 12, 2010

1.- Adakah anda rasa HOT???
every minute..hua3..ketara la overr..!


2.- Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!

3 - cerita pasal gambar?
comel kn..sbnarY ne bukn walpper lptop..saja nk ltak cz cute..he3..walpper aq sumpah boring gilak..


4 - bila kali terakhir anda makan pizza?
tadi petang bersm2 farid, thevan n capik..

5 - lagu terakhir anda dengar?
LP-no more sorrow

6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
miemi-family, bff, kwn2 gue panggil


7 - tag lagi 8 org

a) faridza-adiaz world
b) cik adlia-cintabagiku
c) farihana-hidupku wrna-wrni
d) cik dayah-miszdayah
e) sue-wonderful rainbow
f) sophy-sophy sklington
g) zainurul farah-its me express urself evn more
h) amal nasibah-shoot 4 da moon...

8 - siapakah org no.1 kepada anda?
salah seorg bff aq..hehe

9- katakan sesuatu mengenai org no.5
suka pink n santek orgY smpai dr hilal ble terkedu..hehe..

10 - no.3 ada hubungan dengan siapa?
abg syg la..ehem2..org len xble kacau ya..

11- bagaimana pula dengan no.4
single n available..nak num tpon dia..sila msg gue..he3

12 - pesanan kepada orang no.6
bwa balik piala johan debat dr sabah..k..gambate kudasai..

14 - kata2 cinta untuk orang no.2
sya admire awak..bole??aishh..cm len pla..del jgn jeles na..


15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
clasmate..dua2 ada blog..emmm..tu ja la aq taw..he3

16 - berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda

- bff gue jg
-suka kaler pink
-gebu cekci dr aq..hehesuka buli aq gak
-nda lokek dgn aQ
-tanpa dia n bff aq y len..hidup aQ x bmakna..he3

17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
ada bulu..
umat Islam bole makan..
dua2 ada tanduk..
dua2 gak herbivor..
ada 4 kaki

18 - perasaan anda wat tag ni?
malas..tp tharu..ha3
sedey(cz film alice da kuar kt as, tp ats sbb2 tertntu aq xble tgk..hu3)
jeles(zahid sok p tgk alice..)

Copyright © 2009 tHe sLeepY daMseL All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.