2

2012...?

Posted by mieZa taiB on Saturday, August 01, 2009

2012 makin menghampiri. Masih ramai antara kita yang buat sikap tidak ambil tahu akan perkara ini. Oh! Tidak membawakan fakta dan kajian 2012 melalui pandangan agama Islam.

Cuba kira… 1 Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat, jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasal huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit, bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 sahaja (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas dekat bumi ni).

Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu. ALLAH sahaja maha mengetahui.. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012.

Nu’aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal…”. Kami bertanya: “Suara apakah, ya Rasulullah?” Beliau menjawab: “Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum’at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari ping ita nnya, pada malam Jum’at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum’at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah te lin ga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: “Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!”, karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa”.


(miemi said,..aq nda tau la bole ka kta pcya smua ne kerna waktu aq skola dulu2 ari akhirat tu hanya Allah shja yg tau..[pandai2 pla orang puteh ne predict taun 2012 akan terjadinya ari kiamat..sgja nak bg org confuse] tp maybe penulisan d atas bisa bwat orang laen insaf dan bmuhasabah diri [tmasuk diri gue skali] but still aq ada sedikit keraguan..n smestinya bnda yg mragukan patut dijauhi..owhh tidak aq bnar2 kliru..)


2 Comments


aku pun ada buat research pasal planet x tue.tp klo ko buka utube search pasal planet x..bnyak fakta2 nya same dengan apa yang ditulis dalam alquran.kebetulan ke..?aku rasa tak..hurm.tp nanti lah aku bg ko tengol.meremang jugak bulu roma aku.nway..klo dipikir2 secara logik akal memang dunia ni dah terlalu uzur..hari kiamat pasti akan berlaku..suatu hari nanti..sempat ke kita..atau kita terlebih dahulu dijemput ilahi.hoho...macam berkhutbah plak aku kat sini.muahaha!!(gelak dalam nada yang sayu ok..?)


aq pon meremang bulu ne..
ntahla..kdg2 byk yg auta,,tp stil ble wat kta rsa gerun..
dunia smkin hmpir kepda nzaknya kan..
huhu..ko bkuhtbah ada mknaY beb..bgs la sntiasa mgingtkn aq ttg ari2 pengakhiran zaman..hoho ayt tak ble thn pla..

Copyright © 2009 tHe sLeepY daMseL All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.